vissza a főoldalra *

Az 1%-os adótámogatás

Alkotmányossági Műhely részére való felajánlásához a nyilatkozatot

az alábbi módon kell kitölteni az egyesület adószámával és nevével.

A nyilatkozati űrlap letölthető hivatalos méretben:

 http://www.nonprofit.hu/szerv/nyilatkozat.html c. honlapról (az alábbi minta méretei eltérőek)

RENDELKEZŐ NYILATKOZAT

A BEFIZETETT ADÓ EGY SZÁZALÉKÁRÓL

A kedvezményezett adószáma:

1

8

9

3

1

6

3

5

-

1

-

1

9

A kedvezményezett neve:

Ennek kitöltése nem kötelező.

_ _ _ Alkotmányossági Műhely és Fórum Társaság _ _ _ _

TUDNIVALÓK

Ezt a nyilatkozatot csak akkor töltse ki, ha valamely társadalmi szervezet, alapítvány vagy külön nevesített intézmény, elkülönített alap javára kíván rendelkezni.

A nyilatkozatot tegye egy olyan postai szabvány méretű borítékba, amely e lap méretét csak annyiban haladja meg, hogy abba a nyilatkozat elhelyezhető legyen.

 FONTOS!

A rendelkezése csak akkor érvényes és teljesíthető, ha a nyilatkozaton a kedvezményezett adószámát, a borítékon pedig az ÖN NEVÉT, LAKCÍMÉT ÉS AZ ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT pontosan tünteti fel.

A fenti, bekeretezett nyilatkozatot kérjük vágja ki.

2005-ben is az összevont adóalapját terhelő, kedvezményekkel csökkentett és befizetett adója 2x1 százalékáról rendelkezhet. Az egyik 1 százalékot a külön törvényben meghatározott alapítvány, társadalmi szervezet vagy külön nevesített intézmény, elkülönített alap javára juttathatja.

A másik 1 százalékot valamely bíróság által bejegyzett egyház vagy a 2005. évi költségvetési törvényben meghatározott kiemelt előirányzat javára adományozhatja.

A lezárt borítékot a 2004. évről szóló személyi jövedelemadó bevallásával együtt, azzal egy borítékban küldje meg az adóhivatalnak. Ha adójának 2x1 százalékáról rendelkezik, akkor mindkét nyilatkozatot egy borítékba tegye bele.

Ha az Ön 2004. évi személyi jövedelemadóját a munkáltatója számolja el, akkor a nyilatkozatát tartalmazó lezárt, a szükséges adatokkal ellátott borítékot 2005. május 20-áig a munkáltatójának adja át, aki azt az elszámolásról szóló adatszolgáltatással együtt továbbítja az adóhivatalnak. Ebben az esetben a borítékot a ragasztott felületére átnyúlóan saját kezűleg írja alá!

Budapest, 2004. december

ADÓ- ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSI HIVATAL

 

(Könyvelők ajánlják, hogy a borítékot a lezáráskor hátoldalán a ragasztásnál ferdén írják alá.)

Vissza az oldal tetejére