vissza a főoldalra *  

 

-----Original Message-----

From: polgari-hirszemle@yahoogroups.com

[mailto:polgari-hirszemle@yahoogroups.com]On Behalf Of polgari hírszemle

Sent: Monday, October 30, 2006 5:29 AM

To: Polgari Hírszemle

Subject: [polgari hirszemle] José Manuel Barroso az Európai Bizottság

elnöke részére

José Manuel Barroso az Európai Bizottság elnöke részére

Tisztelt Barroso Úr!

Olvastuk nyilatkozatát, miszerint Ön a magyar kormány vendégeként járt nálunk az 1956-os forradalom évfordulóján. Reméljük, hogy jól érezte magát.

Úgy tudjuk, hogy arra a kérdésre, miszerint milyen választ kell vagy lehet adni a legfrissebb magyarországi eseményekre az unióban, például az október 23-i állami utcai terrorra, Ön azt találta mondani, hogy Ön a hivatalban levő magyar kormány vendége volt, tehát nem állhat az ellene tiltakozók oldalára.

Egy dologban azonban tájékoztatni szeretnénk. A mostani reformígéretekbe takarózó kormány nem a választások jogán van hatalmon a mostani parlamenttel együtt, hanem az erőszak egy sajátos posztszovjet változatának köszönhetően - amely keveri a hazugságot, a törvényi garanciák felszámolását és a nyílt utcai rendőrterror megfélemlítő hatását.

Egyértelmű, hogy a jelenlegi hatalmon lévők a választók megtévesztésével nyerték meg a tavaszi választásokat, tehát jogilag semmis az ő mandátumuk. Hogy mégis ők kormányoznak, az kizárólag a jogállamban elvárható törvényi garanciák működésképtelenségének köszönhető.

Ezt az információt megismerve úgy gondoljuk, hogy Ön nem maradhat korábbi álláspontján, mert mégse lehet kijelenteni, hogy az unió is egy ugyanilyen csalásra, jogfosztásra, erőszakra épülő rendszer. Ha pedig az unió nem egy csalásra, jogfosztásra, erőszakra épülő rendszer, akkor Önök a mai magyar kormánnyal nem lehet szolidárisak a magyar néppel szemben. Az Ön számára is felháborítónak kell lennie annak a színjátéknak, amikor Önökkel zárt falak mögött ünnepeltek a posztszovjet hatalombitorlók, miközben válogatás nélkül fegyverrel kergették a még élő 56-os hősöket, gyereküket sétáltató kismamákat vagy éppen fehérbotos vakokat a minden azonosítási jel nélküli állami kommandósok a pesti utcákon.

Tisztelt Barroso Úr!

A szolidaritását kérjük a tényekről szóló információk alapján, mert nekünk nagyon nehéz dolgunk van. Még nem tudjuk, merre vezet a kiút abból az erkölcsi, politikai, közjogi, alkotmányos válságból, amelyet a mi 56-os önbecsülésünk tolvajainak, az Ön vendéglátóinak köszönhetünk. A magunk részéről olyan jogállamot szeretnénk, amelyben semmilyen közjogi méltóság, közjogi hatalmi intézmény a mai állapotokat nem hitelesítheti a "rossz törvényekre" hivatkozva! - mert ez történt Magyarországon sorozatban az utóbbi hónapokban, és ezzel mélyült el a válság.

Kérjük tehát szolidaritási támogatását úgy Öntől, mint és minden jóérzésű, az alkotmányos kultúra evidenicái iránt elkötelezett személytől és közösségtől, intézménytől és egyesülettől az unióban és a nagyvilágban, hogy a csalásra, jogfosztásra, erőszakra válaszul a mai válságból alkotmányos kiutat találjunk

Tisztelettel

a Kossuth téri tüntetők, akiktől a tüntetési helyszínt hadászati, hadműveleti kifejezésekkel élve vonta meg a budapesti rendőrség, mert itt tüntetni azzal jár, hogy az állami terrort hívjuk ki magunk ellen.

Alkotmányossági Műhely és Fórum Társaság,

Szabad Magyarországért Mozgalom,

_ _ _ _ _ _

(elmaradt a szélesebb körűnek szánt aláírók csatlakozása - sok hasonló levél követte)

Vissza az oldal tetejére