Vissza a főoldalra 

Informatikai "gyermekbetegségek"

Nem jár kényeztetéssel ennek a tevékenységnek a végzése - a panaszkodás nem tartozik hozzá, tűrni kell szótlanul az állapotokat. Azonban hogy érthető legyen néhány jelenség, jelezni kell itt-ott a feltételeket is.

Egyik fontos feltétel, hogy miként alakul a kapcsolat hasonlónak tűnő tevékenységet folytató személyekkel, munkacsoportokkal (fenntartva a kétséget, hogy végül is miért történnek úgy a dolgok, ahogyan történnek, hogy végső soron ki a hibás, miként lehetett volna másként is). Jelezve időnként, ami történt, próbálunk tovább lépni.

Egy ugyancsak sajnálatos körülmény a számítógép használata. Az internetes kapcsolattartás miatt ki kell lépni az internetre. Körül-belül 2004 március óta a számítógépet nem tudom folyamatosan használni. Kb hetente ment tönkre, törlődtek le file-ok (tanulmányok, levelek, címlisták), nem érkeztek meg levelek, fagyott le a gép és így tovább (előtte több mint 10 évig ehhez képest gondtalanul tudtam használni). Hiába van vírusirtó, spy-program, tűzfal. Hiába frissítettem fel a használt programokat, hiába cseréltem ki számos alkatrészt (hátha azok a hibásak).

Olyanná vált a számítógép, mint harminc évvel ezelőtt a Trabant: ha sikerül elindítani, akkor közlekedünk vele, ha nem, akkor gyalogolunk. Ha sikerül elindítani a gépet, akkor most levelezünk, honlapot szerkesztünk, tanulmányt írunk, nyomtatunk, de ha nem kísér a szerencse, akkor fogjuk a ceruzát.

Üdvözlettel FÁ

2004 nov 1.

Vissza az oldal tetejére