vissza a főoldalra *

-----Eredeti üzenet-----
Feladó: Fáy Árpád [mailto:fay@ngo.hu]
Küldve: 2006. március 11. 14:59
Címzett: Nemzeti Hirhalo
Tárgy: [Norton AntiSpam] RE: [Lapszemle] Szabad a művi meddővé tétel - ''Hitgyülis'' érettségi - Cáfolja az egyház a Da Vinci kódot - Tiltakozik a MIÉP?Jobbik az SZDSZ viaszbábui miatt

Rendkívül primitív döntésnek tűnik.

A művi abortusznál még lehetett azzal érvelni, hogy a magzatgyilkosság könnyen, jól definiálható tett, ehhez nem kellett jogfilozófusnak lenni.

Ennél a kérdésnél már nincs kitérő, újra kell fogalmazni a természetjogi alapokat - mert divatot lehet csinálni belőle. A gyerektelenségi mánia kezd az alkoholhoz, drog- vagy kibert-tér függőséghez hasonlatos szenvedélybetegségként feltűnni.

Ha nincs tényezőként kezelve, hogy az előző nemzedékek öröksége és a jövő nemzedékek létének lehetősége a mi felelősségünk, akkor símán a nemlétbe lehet aszisztálni bármely közösséget, akár a célzott likvidálás tudatosságával, hasonlóan "fehérgalléros" módszerekkel.

A személyes egyéni jogok a közösségi keret nélkül kezelhetetlenek, a közösségi lét az személyes egyéni jogok nélkül értelmetlenek, emberi mivoltukat veszítik el. Könnyebb lenne a dolgot a magyar alkotmány tiszteletbe vételével tárgyalni a jelenlegi törvénybe iktatott elutasítása helyett.

Ez az alkotmánybírói döntés valahol egy határmezsgyén bolyong, és nem mellékesen dr Sólyom László nagytekintélyű alkotmányjogász államelnök volt Alkotmánybírósági elnök nyolcvanas évekre visszamenő személyes ambíciójára épül. Mintha közös erőtér venné körül az államelnököt és az alkotmánybíróságot.

.....

-----Eredeti üzenet-----
Feladó: Nemzeti Hirhalo [mailto:pksz@fw.hu]
Küldve: 2006. március 11. 7:30
Címzett: Fáy Árpád
Tárgy: [Lapszemle] Szabad a művi meddővé tétel …….


Szabaddá válik a művi meddővé tétel
2006. március 10. FigyelőNet-lapszemle

Az Alkotmánybíróság döntése értelmében júliustól jog szerint minden nagykorú nő kérheti a művi meddővé tételét - írja a Népszabadság.

A most még érvényes szabály szerint a beavatkozást csak a 35 évnél idősebb vagy már három saját gyermekkel rendelkező nők kezdeményezhették. Az AB álláspontja szerint azonban a jogi feltételek közül a három gyermekre vonatkozó alkotmányellenes. Az önrendelkezési jog gyakorlását nem lehet a gyermekek számához kötni. A jogalkotónak hét hónapot adtak rá, hogy mérlegelje, kíván-e másféle korlátozást bevezetni. A jelenlegi parlament ezzel a lehetőséggel bizonyosan nem él, ahogy a kormány sem foglalkozik érdemben az üggyel.

Vissza az oldal tetejére